perjantai 18. syyskuuta 2009

Viisikko saapui eilen!

Eilen aamulla alkoi synnytys, mutta pitkän yrittämisen jälkeen, ei vaan Piitulainen saanut pentua ulos. Kunnon supistuksia kyllä oli ja Piitu kovasti yritti, mutta ei. Ei muuta kuin kohti eläinlääkäriä siis. Sektiohan siitä seurasi sitten.

6 pentua siellä masussa oli, ja kaikki olivat hengissä. 2 urosta (1 musta ja 1 parkki) ja 4 narttua (3 mustaa ja 1 parkki). Yksi musta narttu kuitenkin jouduttiin päästämään enkelipennuksi, sillä oli paha kitalakihalkio. Ja se oli muutenkin vähän erikoisen näköinen, sillä oli muita selkeästi lyhyempi häntä, ja vähän omituisen mallinen pää, eli varmaan joku muukin kehityshäiriö sillä oli.

Mutta viisikko siis voi hyvin, eli 3 likkaa ja kaksi jäpikkää tuhisee ja narisee pentulaatikossa, ja Piitu on eilisestä tokkurasta toivuttuaan ollut oikein hyvä mamma. Ruoka ja juoma pitää tarjoilla pentulaatikkoon, ja menee vauhdilla alas. Se malttaa käydä just tasan pissalla metsässä tai tuossa pihalla, ja sitten hirmuinen kiirus takaisin laatikkoon, kuten mammakoirilla yleensä.

Pupseilla on vähän löysällä mahat, kun Piitu sai tietty antibioottikuurin, mutta ei mitään hälyttävää, eikä pahasti löysällä. Viisikko on tosiaan kovin jäntevää, pirteää ja elinvoimaista porukkaa. :)

Tässä kaikista vekaroista kuvat

Herra MustaHerra RuskeaNeiti Mustavaalea (vaaleamerkkisempi siis tytöistä)Neiti Mustamusta (kaikkein tummin plikka)Neiti RuskeaJa pari kuvaa Piitusta ja naperoistaEi kommentteja:

Lähetä kommentti