torstai 2. helmikuuta 2012

Uusia naperoita odotellaan saapuviksi!

Herätellääs taas pentublogia henkiin, kun uusia pieniä Tuhkavuorelaisia odotellaan saapuviksi tänne paukkupakkasten keskelle päivänä minä hyvänsä. Halla-neiti eli Sagaberran Bearal on majaillut meillä nyt jonkun aikaa ja tuleva mammakoira on rauhallinen ja tyytyväisen oloinen. Vielä ei ole selkeitä merkkejä ollut synnytyksestä, eikä alalämpöä ole Halla tehnyt, mutta tänään on 60 tiineysvuorokausi, joten eiköhän ne sieltä pian synny. Isäkoira Joiku on kotonaan autuaan tietämättömänä morsmaikun h-hetkistä. :) Mutta eiköhän Joikunkin ilme vakavoidu, kun se tuodaan sitten aikanaan katsomaan pikkuviikareita. :)
Alla lisää pariskunnasta.
Halla ultrattu tiineeksi 03.01.2012

Halla

Sagaberran Bearal eli Halla (kuvassa yllä) on parivuotias , hyvin aktiivinen, suht topakka ja avoin lapinporokoiranarttu, toisen, sitä nuoremman lapinporokoiranartun kanssa samassa laumassa.
Halla on keskikokoinen, (säkä n. 47 cm) vahvaluustoinen ja hyväturkkinen narttu. Sillä on vähän turhan iloinen häntä, ja kookkaat korvat, eikä Halla ole ehkä ihan mikään näyttelytähti. Mutta sillä on mielenkiintoinen sukutaulu, ja sillä on luonne kohdallaan. Se on iloinen, reipas ja suhteellisen vahvaluonteinen likka. Se tykkää kovasti leikkiä toisten koirien kanssa, eikä ole mikään rähjä. Se pitää kyllä varmasti puolensa, jos sille joku rupeaa ryppyilemään, mutta mikään tappelija se ei ole. Se on vieraissa paikoissa ihan reipas ja osaa rauhoittua hyvin. Se on aina innokas leikkimään, ja touhuamaan kaikenlaista.
Hallalla on B/C lonkat, 0/0 kyynärät, 0/0 polvet, prcdPRA-status on A, ja silmistään se on tutkittu terveeksi syyskuussa 2011.
Näyttelyssä Halla on käynyt kerran, vajaa kaksivuotiaana, tuloksena avoimesta luokasta H

Joiku 9 v.
© Sini Linkova
Isukkina pentueessa on Joiku eli
FIN & EST MVA, EST JV-03, BALT JV-03, EST V-05 Hukkaperä Pakkasukko(kuvassa yllä)

Joiku on 9-vuotias herrakoira, jolla on aiemmin yksi pentue Pakkaslaulun kennelissä, pennut syntyivät heinäkuussa 2011
Olen tuntenut Joikun monta vuotta, ja sanat jotka kuvaavat Joikua ehkä parhaiten ovat iloinen, touhukas, humoristinen ja leikkisä. Se on ikäisekseen hyvin virkeä ja aktiivinen ukkeli, jolla on aina virtaa ja iloinen meininki. Se on hyväntuulinen ja toimelias ukkeli, joka seisoo maailmassa tomerasti omilla tassuillaan. Joiku on rohkea, avoin ja sille ei uudet asiat ja tilanteet aiheuta ongelmia. Toisia, vieraita uroksia se nyt ei porokoiramaiseen tapaan kauheasti arvosta, mutta tulee kyllä laumassa asuvan toisen aikuisen uroksen kanssa hyvin toimeen.
Joikun silmät on tutkittu terveeksi monta kertaa, viimeksi tammikuussa 2011. Lonkat Joikulla on A/A, kyynärät 0/0 ja sen prcdPRA-status on B.
Joiku on suorittanut poropaimennustestin hyväksytysti, ja se on luonnetestattu loppupistein +180, laukausvarma.

Lisää kuulumisia tulee blogiin lähipäivinä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti