sunnuntai 12. joulukuuta 2010

Kutoset ovat saapuneet

No niin, kuusikko on koossa, ja kaikki hyvinvoivia, myös mammakoira. 10.12. on näiden naperoiden syntymäpäivä, perjantaina illalla Kiela alkoi synnyttämään ja sitten pupseja synnyteltiin aamuun asti. Tässä kertomusta synnytyksestä, ja pennuista työnimineen. :)


Ensimmäisenä siis syntyi merkkiposkinen herra, Eemeli työnimeltään. Eemeli syntyi 22.50. Seuraavana saapui Irmeli, tumma neiti, Irmelillä on toisessa takajalassa kannus. Hassua, toisessa ei ole. Irmelin laskeutumisaika oli 23.25.

00.20 joukkoomme tuli Anneli, porukan tummin neiti, ei edes juuri rinnassa ole Annelilla valkoista. Kerttuli syntyi 01.00, hyvin tumma neiti hänkin. Sitten meni pidempi väli, jonkun verran tuli supistuksia, mutta ei pentua vielä kuulunut. Kiela oli rauhallinen kuitenkin ja ponnaili vähän väliä. Sitten alkoi tulemaan vihertävää vuotoa, ja aattelin, että nyt on pakko saada koiraa jo vähän liikkellekin, jotta saatais vähän touhuun vauhtia. Pyyhe mukaan ja lamppu, ja Kiela hihnaan ja katsomaan, auttaako pieni ulkoilu. Noh, ulko-ovelta noin 10 metriä, ja sitten piti kyykätä, ja maailmaan saapui tomera ja hyvässä kunnossa oleva Taneli, klo 03.15. Taneli on pojista tummempi, silläkin toisessa takajalassa kannukset. Kielaa tutkailin aikani, ja musta tuntui, että kyllä siellä olisi vielä yksi pupsi tuloillaan. Ei se juuri supistellut, vaan oli tosi uupunut, ja aateltiin kätilöapuri Lauran kanssa, että mennään hetkeksi unille. No ei ehditty kun hetki lepäilemään, kun klo 06 saapui maailmaan merkkivärinen Onneli, porukan neljäs likka siis.

Kaikki tuntuu olevan oikein hyvin. Keittiövaaka tosiaan ei suostunut toimimaan, joten en saa pentuja punnittua, mutta ne ovat aika tasakokoista sakkia ja sellaisia keskikokoisia naperoita tuntuvat olevan. Kiela hoitaa tunnollisesti lapsiaan ja milkkistä tuntuu riittävän mukuloille. Pennut on tyytyväisiä ja kitisevät ainoastaan, kun tissi on hukassa. :) Kiela ei laatikosta poistu kuin laittamalla sen hihnaan, pihalla tekee nopeasti tarpeensa, ja kiitää takaisin laatikkoon. :)

Tässä naperoista ekat kuvat, ikää vajaa vuorokausi.

Eemeli

Irmeli

Anneli

Kerttuli


Taneli

Onneli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti