perjantai 27. maaliskuuta 2009

Pentublogi Tuhkavuorille

Ajattelin, että pitäiskö minunkin nykyaikaistua, ja hommata blogi, jonne voin aina ajan niin salliessa raaputella pentusten kuulumisia, kehitystä ja sen sellaista. :) Joten tässä sitä nyt sitten ollaan. :)

Elikkäs, tämän blogin tarkoitus on kertoilla sanoin ja kuvin 25.3 syntyneiden lapinporokoiranpentusten elämää. Päätähtinä ovat 6 viehkeää prinsessaa, joiden vanhemmista Unnasta ja Luukkaasta on enemmän selostusta meidän kotisivuilla, täällä http://www.tuhkavuorten.fi/pentujaunna.htm


Keskiviikkona siis Unna rupesi iltapäivällä näyttämään siltä, että kohta on aika pentujen tulla maailmaan. Unna ehdottomasti oli päättänyt synnyttää pupelot mun sänkyyn, ja heilutteli vaan mulle häntää kun yritin pyytää Arvon Neitiä poistumaan minun sängystä. Pääsimme kuitenkin yhteisymmärrykseen, että minä nukun sängyssä ja Unna ja pennut pentulaatikossa. Kun Unna oli asettunut laatikkoon, ei mennyt kauaa, kun ensimmäinen pentu oli jo maailmassa, klo 16.01. Siitä tunnin päästä syntyi toinen, ja sitten seuraavat kaikki puolen tunnin välein.

Synnytys meni kaikin puolin hienosti, Unna hoiti homman hienosti ja omaan tapaansa erinomaisen rauhallisesti ja rentona. Se hoitaa pentujaan hyvin ja on tarkka ja huolellinen mammakoira. :) Se antaa minun hyvin käsitellä pentusia, mutta jos sylistä alkaa kuulumaan pennun vikinää, menee mammakoiralla suorastaan otsa ryppyyn, ja huolestunut vinkuna alkaa, "ettehän te oikeasti ole viemässä mun pupsia mihinkään".
Allaolevassa kuvassa onnellisen näköinen mammakoira ja pupsikat, vajaa vuorokausi syntymästä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti